Τοποθεσια » Παλαια Χωρα Ναξου

Χώρα Νάξου & Παλαιά Χώρα Νάξου

Η Χώρα Νάξου είναι το λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού. Πρόκειται για μία γραφική Κυκλαδίτικη πόλη, με ένα λαβύρινθο από στενά σοκάκια και περάσματα γύρω και μέσα στο Ενετικό Κάστρο (Παλαιά Χώρα).

Χώρα ΝάξουNaxos Old Town

Η προσέγγιση στο Κάστρο μέσα από τα στενά σοκάκια, στην κορυφή του λόφου είναι μοναδική εμπειρία Υπάρχουν ακόμα σπίτια ευγενών Ενετών.

Πίσω από την παραλία της Χώρας, εκτείνεται μία σχεδόν μεσαιωνική πόλη, η οποία αναρριχάται στον λόφο όπου βρίσκεται το Ενετικό Κάστρο. Οι στενοί ανηφορικοί δρόμοι οδηγούν στο πιο ψηλό σημείο του Κάστρου, όπου η Εμπορική Σχολή, δίπλα της η Καπέλλα Καζάτζα, η Σχολή των Ουρσουλινών, τα ερείπια του πύργου που η τοπική αφήγηση θέλει να είναι ο πύργος του Μάρκου Σανούδου, το Καθολικό Επισκοπικό Μέγαρο και τέλος η Μητρόπολη των Καθολικών.

Η Εμπορική Σχολή, που σήμερα στεγάζεται το αρχαιολογικό Μουσείο αλλά και το Ιστορικό Αρχείο Νάξου, δεν ήταν παρά το μοναστήρι του τάγματος των Ιησουϊτών μοναχών που εγκαταστάθηκαν στη Νάξο αρχές του 17ου αι. κάτω από την επιρροή της Γαλλικής διπλωματίας και πολιτικής στην Ανατολή.

Venetian Castle

Το Ενετικό Κάστρο στη Παλαιά Χώρα

Old Naxos Town

Στη Παλαιά Χώρα Νάξου

Portara

Η Πορτάρα στη Χώρα Νάξου

Old Town

"Λαβύρινθος" στη Παλαιά Χώρα

Στη Παλαιά Χώρα

Image TitlePortara in Naxos Town