Τοποθεσια » Γαληνη

Στην εύφορη κοιλάδα της Γαλήνης

Η Γαλήνη είναι ένα παραδοσιακό και ήσυχο χωριό, στην εύφορη κοιλάδα της Γαλήνης, μόλις 10 λεπτά οδικώς από την Χώρα της Νάξου.

Image TitleNaxos Greece Island

Η περιοχή είναι περιτριγυρισμένη από περιβόλια και φάρμες, η δε παραλία είναι 1500 μέτρα από το χωριό. Στην Γαλήνη θα αισθανθείτε την πραγματική έννοια των χαλαρών διακοπών.

Η παραλία που βρίσκεται στον κόλπο του Αμμίτη είναι όμορφη με άμμο, πεντακάθαρα νερά και το πιο σημαντικό δεν είναι πολυσύχναστη ακόμα και τις περιόδους αιχμής.

Στα αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνονται το Μοναστήρι - Κάστρο της Παναγίας Υψηλοτέρας και το Μουσείο Ελαιοτριβείο των Εγγαρών στο διπλανό χωριό των Εγγαρών.

Η Παναγία Υψηλοτέρα είναι ένα Μοναστήρι - Κάστρο το οποίο θεωρήθηκε από τα ισχυρότερα του νησιού. Χρησιμοποιήθηκε ως βάση για τις επιχειρήσεις και κρυσφήγετο της περιοχής. Μέσα στο κάστρο υπάρχει μεταβυζαντινή εκκλησία. Το Κάστρο της Παναγίας Υψηλοτέρας ιδρύθηκε το 1600 από τον Ιάκωβο Κόκκο.

Το Ελαιοτριβείο των Εγγαρών χρονολογείται τουλάχιστον από το 1884.

Galini

Γαλήνη

Galini

Γαλήνη

Galini

Παναγία Υψηλοτέρα

Galini

Παναγία Υψηλοτέρα

Μπορείτε να επισκεφτείτε τις φάρμες μας στην περιοχή της Γαλήνης κατόπιν συνεννόησης και να παρακολουθήσετε ή ακόμα και να συμμετάσχετε στις γεωργικές δραστηριότητες. Και φυσικά να πάρετε τα δικά σας προϊόντα.

Στη Γαλήνη

Image Titlehover background