Η ΝΑΞΟΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο όμορφα νησιά

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένα από τα ομορφότερα στην Ελλάδα. Συνδυάζει με τρόπο μοναδικό φανταστικές παραλίες ορεινή ομορφιά και εύφορες κοιλάδες. Είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές και προσελκύει τους επισκέπτες της για την ξεχωριστή ομορφιά της, την πλούσια εναλλαγή του τοπίου, τα γραφικά της χωριά, τις δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό, τους χώρους με ιστορικό ενδιαφέρον, την πολιτιστική της κληρονομιά.

Naxos Town SeafrontTheologaki Church

Το νησί προσφέρεται για πεζοπορία καθώς υπάρχουν περισσότερα από 20 μονοπάτια, μέσα από τα οποία θα ανακαλύψετε την μοναδική φύση που έχουν δημιουργήσει οι κοιλάδες, οι ελαιώνες, τα σπήλαια, τα ρυάκια.

Τα περισσότερα χωριά βρίσκονται στην κεντρική και ορεινή Νάξο. Η Ποταμιά αποτελείται από τρία χωριά σε μια εύφορη κοιλάδα, στις Μέλανες που βρίσκονται κοντά στην ποταμιά θα δείτε τον περίφημο Κούρο των Μελάνων. Η Απείρανθος είναι ένα όμορφο χωριό στους πρόποδες του όρους Ζας και η Κόρωνος που είναι χτισμένη σε δύο αντικρινές πλαγιές είναι ένα πιο γραφικά χωριά. Στην ευρύτερη περιοχή του Χαλκίου (ή Τραγαίας) που ήταν κάποτε το διοικητικό κέντρο του νησιού υπάρχει πληθώρα μνημείων για να επισκεφτείτε, και το ίδιο ισχύει για το Φιλώτι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και είναι περιτριγυρισμένο από ελαιώνες. Η περιοχή του Σαγκρίου με τα αρχαία μνημεία, τις βυζαντινές εκκλησίες και τους ενετικούς πύργους είναι μια από τις ενδιαφέρουσες περιοχές. Η Γαλήνη και οι Εγγαρές είναι παραδοσιακά και ήσυχα χωριά σε μια εύφορη κοιλάδα, γνωστή για τα περιβόλια της.

Venetian Castle

Venetian Castle

Panagia Myrtidiotissa

Panagia Myrtidiotissa

Saint George Diasoritis

St. George Diassoritis

Koronos Village

Koronos Village

In Naxos Island

Image TitleOld Naxos Town